Telihold november 30.

A novemberi Telihold a könnyed Ikrek jegyében köszönt ránk, azonban energiáit megélni koránt sem mondhatni könnyűnek, hiszen egyben a holdfogyatkozás is hat ránk. A Hold és a Nap szembenállása, és az ahogy a Föld árnyékot vet a Holdra, segíti mindannak a felszínre kerülését, amit eddig a szőnyeg alá söpörtünk, mondhatni árnyékban tartottunk. A mai naptól az elengedés, megtisztulás időszaka indul el, amihez bevezetőként a Teliholdas nap százszoros energiájának támogatását élvezhetjük.
Az Ikrek jegyéhez a rugalmasságon, alkalmazkodóképességen kívül a kommunikáció, a gondolkodás is tartozik, tehát fontos, hogy a mostani időszak önmunkájában felismerjük és megváltoztassuk mindazt a téves meggyőződést, gondolati mintát, kommunikációs hiányosságot, ami egyfelől akadályoz abban, hogy önmagunk lehessünk, másfelől konfliktusokat okozhat környezetünkkel.
A Telihold mindig feszültséget gerjeszthet bennünk, de most különleges energiáival méginkább felerősítheti mind az érzelmi reakcióinkat, mind a fizikai tüneteinket.

Használjátok ki a levegős Telihold és a Holdfogyatkozás egyesített erőit, egyesüljetek energiáival és ismerjétek fel a korlátozó átvett gondolati mintáitokat és a kommunikációtok hiányosságait és változtassatok rajta. A külvilágban is napvilágra kerülhetnek eddig árnyékban lévő dolgok, ami nem mindig kellemes hatású. Az ikrekes energiának köszönhetően könnyen eljuthatnak olyan hírek, információk, vagy akár vélemények felénk, amire eddig nem volt rálátásunk. Ez lehet jó érzéseket okozó, de lehet pont bántó, rossz érzéseket keltő. Ez utóbbinál mindig gondoljátok végig, hogy vajon miért gondolkodnak így rólatok? Milyen belső ítélkezések dolgozhatnak bennetek, amik a külvilágban ily módon jelennek meg?
Az Ikrek jegye a nyitottságban, rugalmasságban segít, abban, hogy jelen helyzetre is úgy tudjunk tekinteni, mint egy tanulási feladatra. Meg tudjuk figyelni, hogy mennyire tudunk elfogadónak lenni, alkalmazkodni és megtalálni a jelen pillanatban a boldogságforrásainkat. Amíg a hiányra fókuszálunk, addig könnyen kerülhetünk konfliktusba, hibáztatva a környezetünkben élőket, vagy a másik embert a saját problémáink miatt. Ugyanakkor ezek a külső viták saját belső feszültségeink kivetülései, rámutatva mindarra, amiben úgy érezzük nem lehetünk önmagunk, nem érezzük magabiztosságunkat. Ilyenkor könnyen eshetünk a kompenzálás csapdájába, akár úgy, hogy agresszívvé válunk vitákat generálva, vagy folyamatosan saját értékességünkre akarjuk felhívni mások figyelmét. Emögött mindig az önbizalmunk ingatagsága húzódik meg, ami eddig még árnyékban volt, nem figyeltünk rá oda. Tehát figyeljetek oda tudatosan a kirobbanó konfliktusokra és találjátok meg benne a saját belső vívódásotokat, amivel elbizonytalanítjátok saját magatokat. Engedjétek el mindazt, ami akadályozza, hogy önmagatok és egységben lévők legyetek, és szárnyaljatok. Ahogy már lenni szokott, emögött meghúzódhatnak gyermekkori tapasztalások, amik felismerése szükséges ahhoz, hogy megváltoztassátok rutinszerű működéseteket.