Cigány kártya

Nos biztos vagyok benne, hogy te is hallottad már azt a mondást, hogy Isten a cigányokat teremtette legelőször. Hát, hogy ebben kifejezetten van-e avagy nincsen igazságalap, azt sajnos nem tudom megmondani, hiszen ezután még nem kutattam annyira. Viszont ahhoz kétség sem fér hozzá, hogy a roma származású emberek nagyon nagy százalékában található spirituális képesség, azt lehet mondani, hogy szinte minden roma tud valamit, ami vagy a jósláshoz, vagy a mágiákhoz köthető.

Ahogyan azt tudjuk, a romák egy vándorló népcsoport volt a régi időkben, a férfiak egy időben cseréltek, de voltak olyanok is, akik már akkor nekiálltak dolgozni, és kanalakat, teknőket vájtak, edényeket foltoztak. A nők ezeket a jövőbelátó képességeiket kamatoztatták, és a magyar nőknek előszeretettel jósoltak. Az elején a tenyérjóslás volt nagyon divatos, majd később az 1800 évek végén az 1900-as évek elején elkezdték használni a cigánykártyát. A kártya maga játékként funkcionált, szóval a romák kezdték el ezt a kártyát úgymond személyre szabni, és mesélni az ábrák alapján. A kártya maga 36 lapból áll, melyre magyarul és más főbb nyelveken is van írva egy-egy szó, amely a jelentésük. Ne felejtsük el, hogy az 1800-as évek végén más volt az élet és a felfogás, mint a 2000-es években. Azok a jelentések ugyan nem idejétmúltak, de már közel nem azt jelenti minden lap, ami rá van írva.

Ma a cigánykártya az egyik legismertebb és legelterjedtebb jóskártya Magyarországon. Általában kártyák tekintetében minden jós ezzel kezd jósolni, amennyiben szimpatikus neki, marad is a cigány kártyánál. Pletyka kártyának is szokták nevezni, hiszen minden jellegű kérdésre, minden időtérben megadja a valós választ.